Πακέτο διακοπών | Ταξίδι στην Κούβα | 11 ημέρες

Habana – Soroa – Las Terrazas – Pinar Del Rio – Vinales – Maria La Gorda – Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos – Peninsula De Zapata – Cardenas – Varadero

null

11 Ημέρες | 10 Νύχτες

null

Από €1100 / άτομο

null

2 άτομα min | 8 άτομα max

null

info@hpg-cubaholidays.com

Περίληψη

ΗΜΕΡΑ 1 | HABANA

Άφιξη σας στην Αβάνα. Μεταφορά απο το αεροδρόμιο στον χώρο διαμονής σας (casa particular ή ξενοδοχείο). Το υπόλοιπο της ημέρας σας είναι ελεύθερο.

ΗΜΕΡΑ 2 | HABANA

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην περιήγηση & ξενάγηση στην Αβάνα.

Επίσκεψη στο Μουσείο Ρουμιού, βόλτα στις 4 σημαντικότερες πλατείες της Παλαιάς Αβάνας και στον διάσημο πεζοδρόμο της οδού Ομπίσπο (Calle Obispo), ακολουθώντας τα χνάρια του Αμερικάνου συγγραφέα και λάτρη της Κουβάς Ernest Hemingway.

Επιστροφή το απόγευμα και το βράδυ ελεύθερο.

ΗΜΕΡΑ 3 | HABANA - SOROA - PINAR DEL RIO - VINALES

Μονοήμερη εκδρομή στην πιο φημισμένη κοιλάδα της Κούβας, στην δυτική πλευρά του νησιού, στο Pinar Del Rio και την Vinales.

Πρώτος προορισμός μας το Soroa, όπου θα πάμε για μπάνιο στη λίμνη με τους καταρράκτες. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Λας Τεράσας (Las Terasas), ένα πανέμορφο οικολογικό χωριό

Η περιήγηση συνεχίζεται σε πανέμορφα φυσικά τοπία με Καρστικούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, γνωστούς ως Μογότες (Mogotes)

Φτάνοντας στο Pinar del Rio, θα επισκεφτούμε μια βιοτεχνία κατασκευής πούρων. Θα δούμε πως κατασκευάζονται κάποιες από τις πιο διάσημες μάρκες πουρών.

Περίπατος στην Σπηλιά του Ινδιάνου (συμπεριλαμβάνει βόλτα με βάρκα σε σπήλαιο με σταλαγμίτες).

Η εκδρομή ολοκληρώνεται περνώντας από τον Τοίχο της Προϊστορίας (Mural de la Prehistoria) και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Αβάνα.

ΗΜΕΡΑ 4 | HABANA - MARIA LA GORDA

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το ακρωτήριο Maria la Gorda, έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (καταδύσεις – υποθαλάσσιο ψάρεμα και ιστιοπλοΐα).

Διαμονή στο ξενοδοχείο Maria la Gorda 5* (All Inclusive)

ΗΜΕΡΑ 5 | MARIA LA GORDA - HABANA

Αναχωρούμε το πρωί για Αβάνα.

Το απόγευμα, στις 18:00, ο Tour Leader θα σας παραλάβει από την casa particular (ξενοδοχείο) για μια βόλτα στην Αβάνα με αυτοκίνητο (ένα απο τα κλασικά αμερικάνιακα αυτοκίνητα Chevrolet, Cadillac, Plymouth ή Ford).

ΗΜΕΡΑ 6 | HABANA – SANTA CLARA – TRINIDAD

Μια εκδρομή στην Κεντρική Κούβα διασχίζοντας το Χάγουει Γκράντε (Jaguey Grande), τον κεντρικό οπωρώνα του νησιού.

Διαδρομές εκπληκτικής ομορφιάς, επίσκεψη στο Μουσείο του Che Guevara στην Santa Clara, με κατάληξη και διαμονή για 2 βράδια, την γοητευτική και γεμάτη ιστορία Trinidad.

ΗΜΕΡΑ 8 | TRINIDAD - CIENFUEGOS - PENINSULA DE ZAPATA - CARDENAS - VARADERO

Αναχώρηση για Cienfuegos, ή αλλιώς, το επονομαζόμενο κατά την αποικιακή περίοδο «Μαργαριτάρι του Νότου».

Στη συνέχεια περνάμε απο Cardenas, την πόλη με τα περισσότερα ποδήλατα στην Κούβα, την Χερσόνησο Ζαπάτα (Peninsula de Zapata) όπου θα επισκεφτούμε την Φάρμα των Κροκόδειλων (Criadero de los Cocodrilos) και τη Λίμνη του Θησαυρού (Laguna del Tesoro) στο Γκουάμα (Guama).

Φτάνουμε στο Varadero όπου και θα διαμείνουμε 2 βράδια. Για την επόμενη ημέρα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδρομή με τα καταμαράν που περιλαμβάνει επίσης κολύμβηση με δελφίνια, κατάδυση σνόρκελ και γεύμα στο Κάγιο Μπλάνκο (Cayo Blanco).

ΗΜΕΡΑ 9 | VARADERO - HABANA

«Η Γαλάζια Παραλία», η πιο όμορφη της Καραϊβικής σας περιμένει.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην εκδρομή με το καταμαράν ή να διαθέσετε ελεύθερα τον χρόνο σας απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα.

Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αβάνα.

ΗΜΕΡΑ 10 | HABANA

Μέχρι και το απόγευμα, διαθέτετε άφθονο χρόνο για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Στις 17:00 θα σας παραλάβει ο Tour Leader με το αυτοκίνητο, με προορισμό την Αβάνα, όπου και θα διαμείνετε το τελευταίο βράδυ.

ΗΜΕΡΑ 11 | HABANA - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Τελευταία ημέρα στην Κούβα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο…

Πληροφορίες

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
  • Διαμονή στα Casas Particular, που προσφέρονται από το γραφείο μας (Habana, Trinidad, Varadero), τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση.
  • Όλες οι ξεναγήσεις.
  • Ο καλύτερος 🙂 Έλληνας Tour Leader (οδηγός), μόνιμος κάτοικος στην Κουβά. Παρακαλώ σημειώστε ότι ο Tour Leader, για την δική σας άνεση, δεν παραμένει μαζί σας κατά την διάρκεια του ελεύθερου χρόνου σας στην Αβάνα ή στο Βαραδέρο.
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια, τα casas particular και τα σημεία επίσκεψης που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Το ποτό στο Λα Κατσάντσαρα (La Canchanchara) στο Τρινιδάδ.
  • Σε ό,τι αφορά τις μεταφορές και τις εκδρομές, θα χρησιμοποιούνται καταλληλά οχήματα ώστε να σας παρέχουν άπλετη θεά.
  • Υπηρεσίες αντιπροσώπων.
  • Παροχή βοήθειας σε 24ωρη βάση (CUBA TRAVEL CARE) σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος στην Κουβά. Περιλαμβάνει την παροχή πληροφοριών όπως και την φυσική παρουσία του αντιπροσώπου μας εάν χρειαστεί ( πχ. πρόβλημα υγείας ή πρόβλημα με της τοπικές αρχές). Δεν περιλαμβάνεται χρηματική ή άλλου είδους υλική βοήθεια, εκ μέρους μας. Το τηλέφωνο ανάγκης που καλείτε είναι κουβανικό και η χρέωση από το ελληνικό κινητό ή σταθερό (που σημειωτέων είναι εξαιρετικά ακριβή), επιβαρύνει τον πελάτη.
  • Παροχή ενός Κουβανικού αριθμού (κάρτα SIM), για όλο το γκρουπ, για να μπορεί ο πελάτης να τηλεφωνεί μεσώ Κουβανικού αριθμού, με κάρτες ανανέωσης που θα αγοράζει ο ίδιος από τα καταστήματα.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια και η Visa.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία (αν ο πελάτης επιλέξει να διαμείνει σε ξενοδοχεία).
  • Όλα τα γεύματα και αλκοολούχα ποτά καθώς και αναψυκτικά και νερά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Όλες οι μετακινήσεις που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Προαιρετικές εκδρομές, διασκεδάσεις, εκδηλώσεις κτλ. Στην περίπτωση που στα προαιρετικά προγράμματα συμμετέχουν μόνο δυο άτομα, υπάρχει η αντίστοιχη επιβάρυνση όπως στις τιμές των προαιρετικών.
  • Αμοιβή ξεναγού για επιπρόσθετα προγράμματα και ξεναγήσεις.
  • Κόστος γευμάτων και διαμονής του ξεναγού για τα επιπρόσθετα προγράμματα.
  • Λοιπά έξοδα, όπως προσωπικά έξοδα πελατών, κλήσεις τηλέφωνων, μηνύματα ιντερνέτ, ιατρικά έξοδα, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων κτλ.
  • Φιλοδωρήματα για τον Tour Leader, τους οδηγούς των αυτοκίνητων, προσωπικό ξενοδοχείων, ρεστοράν κτλ.

Φωτογραφίες


null
Πρόγραμμα
11 Ημέρες

HABANA

ΗΜΕΡΑ  1

Καλώς ήρθατε στην Αβάνα. Συνάντηση κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο με τον Tour Leader (ο οδηγός σας), ο οποίος θα σας περιμένει κρατώντας την ελληνική σημαία και ταμπέλα είτε με τα ονόματα σας, είτε με το όνομα του γραφείου μας.

Μετά την πρώτη γνωριμία και μια μικρή ενημέρωση κατά την παραλαβή σας, ακολουθεί η μεταφορά σας προς την casa particular (το ξενοδοχείο/χώρο διαμονής σας). Εκεί σας προσφέρουμε ένα ποτό για το καλώς ορίσατε (αφορά μόνο τα casas particular) και ακολουθεί η βασική ενημέρωση και το κλείσιμο του ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Στη συνέχεια, φροντίζουμε για την τακτοποίησή σας στα δωμάτια.

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο. Ανάλογα με τις επιθυμίες σας, ο Tour Leader, μπορεί να σας προτείνει κάποιες τοποθεσίες, βόλτες ή δραστηριότητες.

HABANA

ΗΜΕΡΑ  2

Μετά το πρωινό σας o Tour Leader θα σας παραλάβει με το όχημα μας (βαν ή πούλμαν) από την casa particular, για να κάνετε το πρώτο βήμα στον μύθο της Κούβας, την Αβάνα, την βασίλισσα της Καραϊβικής.

Η περιήγηση δεν θα μπορούσε να ξεκινά από αλλού, πάρα μόνον από την διάσημη Μαλεκόν (Malecon). Η περίφημη πολυσύχναστη παραλιακή λεωφόρος με τα απίστευτης αρχιτεκτονικής κτήρια εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ. μπροστά από το αποικιακό κέντρο της πόλης έως τους ‘rascacielos’, τους ουρανοξύστες του Βεντάδο (Vedado).

Στην συνέχεια θα δούμε το Καπιτώλιο (Capitolio), ένα κτήριο-αντίγραφο του Capitol της Washington D.C (ΗΠΑ), αν και μεγαλύτερο και με πιο πολλές λεπτομέρειες. Σε απόσταση αναπνοής βλέπουμε το Πάρκο της Αδελφότητας (Parque de la Fraternidad), ένα σημείο ιστορικής σημασίας, καθώς και το Μεγάλο Θέατρο της Αβάνας (Gran Teatro de la Habana), στην ονομασία του οποίου πρόσφατα προστέθηκε και το όνομα της Αλίσια Αλόνσο (Alicia Alonso), διάσημης Κουβανής μπαλαρίνας με παγκόσμια αναγνώριση.

Αλλάζοντας διαδρομή θα περάσουμε από το κτήριο Edificio Bacardi και το Παρκο Σεντραλ (Parque Central), ενώ ακολουθώντας τη λεωφόρο Κάρλος Μανουέλ δε Σεσπέδες (Avenida Carlos Manuel de Cespedes/Avenida de la Puerto) θα βρεθούμε στα σοκάκια της Παλαιάς Αβάνας (Habana Vieja), ένα πολύ σημαντικό τμήμα της πόλης, το οποίο από το 1982 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Από εκεί, το ταξίδι στο χτες συνεχίζεται με την επίσκεψη μας στο Μουσείο Ρουμιού (Museo del Ron) όπου θα απολαύσουμε ένα ποτήρι ρούμι και περπατώντας θα επισκεφτούμε τις 4 σημαντικότερες πλατείες της Παλαιάς Αβάνας: την Πλατεία Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza San Francisco de Asis), την Παλαιά Πλατεία (Plaza Vieja), την Πλατεία των Αρμάτων (Plaza de las Armas) και την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού (Plaza de la Catedral). Θα περάσουμε από το Παλάσιο δε λος Καπιτάνες Χενεράλες (Palacio de los Capitanes Generales), τον μικρό Ναό Ελ Τεμπλέτε (El Templete) και το Κάστρο της Αληθινής Δύναμης (Castillo de la Real Fuerza). Μέσω της οδού Μερκαδέρες (Calle Mercaderes) θα επισκεφθούμε και την Μακέτα της Παλαιάς Πόλης (Maqueta de la Habana Vieja).

Ο Tour Leader θα σας ξεναγήσει στον διάσημο πεζοδρόμο της οδού Ομπίσπο (Calle Obispo). Επίσης διάσημο, λόγω του φημισμένου Αμερικάνου συγγραφέα και λάτρη της Κουβάς Ernest Hemingway, είναι και το ξενοδοχείο Άμπος Μούντος (Ambos Mundos) στην ίδια οδό. Ένας καφές, ένα ποτό ή ένα αναψυκτικό (προαιρετικά) σε ένα από τα όμορφα τοπικά καφέ θα δώσει μια επιπρόσθετη νότα στην περιήγηση σας.

Μπορείτε είτε να επιστρέψετε με το αυτοκίνητο στο casa particular (ξενοδοχείο), είτε να γευματίσετε έξω σε ένα από τα όμορφα εστιατόρια της Παλαιάς Αβάνας (Habana Vieja). Η επιστροφή σας, μετά το φαγητό, γίνεται με ταξί με δική σας χρέωση. Το υπόλοιπό της βραδιάς είναι ελεύθερο, κατά την επιλογή σας.

OPTIONAL | ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προαιρετικά και χωρίς επιπρόσθετο κόστος μπορούμε να επισκεφτούμε και τον Ελληνικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είναι προσφορά του Κουβανού ιστορικού ηγέτη Φιδέλ Κάστρο (Fidel Castro) προς τον Έλληνα Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

HABANA - SOROA - LAS TERRAZAS - PINAR DEL RIO - VINALES

ΗΜΕΡΑ 3

Ξεκινάμε ένα ταξίδι στην πιο φημισμένη κοιλάδα της Κούβας, η οποία βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού, στο Pinar Del Rio και την Vinales.

Μετά το πρωινό σας, ο Tour Leader (ο οδηγός σας) θα σας παραλάβει με το όχημα μας από την ξενοδοχείο με πρώτο προορισμό το Σορόα (Soroa).

Με την άφιξη μας στο Soroa πάμε για μπάνιο στη λίμνη με τους καταρράκτες. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το Λας Τεράσας (Las Terasas), ένα πανέμορφο οικολογικό χωριό το οποίο ιδρύθηκε το 1968 και είναι χτισμένο στις παρυφές της λίμνης, με πλούσια τροπική βλάστηση. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το σπίτι του Πόλο Μοντάνες (Polo Montanes), λαϊκού τραγουδιστή και θρύλου της Κούβας. Το μπάνιο του σπιτιού του είναι κατασκευασμένο κυριολεκτικά επάνω στην λίμνη.

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην επαρχία Pinar Del Riο και την ομώνυμη πόλη.

Στην περιοχή ευδοκιμούν τα καλυτέρα καπνά και εκεί γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή πουρών στον κόσμο. Στο εργοστάσιο που θα επισκεφτούμε θα δούμε πως κατασκευάζονται κάποιες από της πιο διάσημες μάρκες πουρών και θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον καλύτερο τεχνίτη πουρών της Κούβας. Προαιρετικά, όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να αγοράσουν πουρά, καφέ και ρούμι από το κατάστημα του εργοστασίου.

Συνεχίζοντας μέσα από την κοιλάδα Βινάλες (Vinales Valley) θα σταματήσουμε στο Λος Τζασμίνες (Los Jazmines) για να απολαύσουμε την μαγευτική θεά της κοιλάδας από ψηλά. Καρστικοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί Μογότες (Mogotes) διαμορφωμένοι στο πέρασμα των αιώνων και μια πλούσια τροπική βλάστηση συνιστούν ένα τοπίο μοναδικό. Σε αυτό το σημείο (προαιρετικά) μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή το αναψυκτικό σας.

Επόμενο σημείο επίσκεψης είναι η Σπηλιά του Ινδιάνου (Cueva del Indio) στην οποία οι σταλακτίτες, οι σταλαγμίτες και το υδάτινο στοιχείο της διαδρομής -ένα μέρος της γίνεται με ασφαλείς βάρκες-, δημιουργούν ένα ξεχωριστό σκηνικό. Μετά την έξοδο μας από την σπηλιά ακολουθεί η επίσκεψη σε μια τοπική αγορά, για όσους τυχόν θελήσουν να αγοράσουν διαφορά τουριστικά και αλλά και είδη λαϊκής τέχνης.

Κλείνοντας την περιήγηση μας στο Vinales, θα γευματίσουμε στο καλύτερο εστιατόριο της περιοχής που σερβίρει εκλεκτή τοπική κουζίνα συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ορχήστρα.

Φεύγοντας και πριν γυρίσουμε στην Αβάνα θα επισκεφτούμε το Τοίχος της Προϊστορίας (Mural de la Prehistoria), στο οποίο θα δούμε ζωγραφισμένη την εξέλιξη των ειδών από τους Αμμωνιτες έως στον Hommo Sapiens.

Κατά την άφιξη σας στην Αβάνα ο Tour Leader θα σας δώσει οποίες πληροφορίες θελήσετε για το ελεύθερο βραδύ σας.

HABANA - MARIA LA GORDA

ΗΜΕΡΑ 4

Μετά το πρωινό σας το αυτοκίνητό μας θα σας παραλάβει με κατεύθυνση  το ακρωτήριο Maria la Gorda, έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (καταδύσεις – υποθαλάσσιο ψάρεμα και ιστιοπλοΐα). Η απέραντη πρασινογάλαζη παραλία απλώνεται στη ζεστή αγκαλιά της Καραϊβικής και διαθέτει διεθνές κέντρο καταδύσεων. Εκεί ενοικιάζεται ο εξοπλισμός καταδύσεων (με έχτρα χρέωση) για τους λάτρεις του snorkel.

Διαμονή στο Ξενοδοχείο Maria la Gorda 5* (All Inclusive)

MARIA LA GORDA - HABANA

ΗΜΕΡΑ  5

Μετά το πρωινό σας, και μια τελευταία βουτιά στα τιρκουάζ νερά της Μαρίας λα Γκόρδα αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με κατεύθυνση την Αβάνα.

Στις 18:00, ο Tour Leader (ο οδηγός σας), θα σας παραλάβει από την casa particular (ξενοδοχείο) για μια περιήγηση με ένα από τα Chevrolet, Cadillac, Plymouth ή Ford, κλασικά και σε αρίστη κατάσταση αμερικανικά αυτοκίνητα με προορισμό την Πλατεία της Επανάστασης (Plaza de la Revolution). Θα μπούμε στην καρδιά της πόλης, το Βεδάδο (Vedado). «Vedado» σημαίνει «κάτι το απαγορευμένο» αλλά φυσικά, για εσάς, οι πόρτες είναι ανοικτές. Εκεί, θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Αβάνας (Universidad de la Habana) και ακολούθως την οδό Calle 23, την πιο διάσημη της Habana. Σημεία όπως το διάσημο για το παγωτό του Κοπέλια (Coppelia) και το ξενοδοχείο Ελεύθερη Αβάνα (Habana Libre) θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Το Δάσος της Αβάνας (Bosque de la Habana), ο ποταμός Ρίο Αλμεντάρες (Rio Almendares), η 5η Λεωφόρος της Νεκρόπολης Κολόν – Cementerio Colon, ολοκληρώνουν τη βόλτα που θα σας ταξιδεύσει πίσω στην δεκαετία του ‘50.

Στις 18:30, μια περιήγηση και ένα γεύμα στο υποβρύχιο εστιατόριο του Ενυδρείου και το θέαμα με τα Δελφίνια που θα παρακολουθήσετε ολοκληρώνουν το απόγευμα σας.

Επιστροφή στο casa particular στις 19:30-20:00. Το βραδύ είναι ελεύθερο κατά την επιλογή σας.

HABANA – SANTA CLARA – TRINIDAD

ΗΜΕΡΑ  6

Μια εκδρομή στην κεντρική Κούβα που θα σας μείνει αξέχαστη διασχίζοντας το Χάγουει Γκράντε (Jaguey Grande), τον κεντρικό οπωρώνα του νησιού.

Μετά το πρωινό σας θα σας παραλάβει ο Tour Leader με το αυτοκίνητο από την casa particular (ξενοδοχείο). Μέσω της Εθνικής Οδού (Autopista Nacional) θα οδηγηθούμε στη Σάντα Κλάρα (Santa Clara) όπου βρίσκεται το Μαυσωλείο και Μουσείο του Che Guevara (Museo Che Guevara). Φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα και ο τάφος του μεγάλου επαναστάτη συνθέτουν έναν τόπο ιερό για τους πολίτες της Κούβας αλλά και για όποιον νιώθει επαναστάτης. Η φράση-σύμβολο «Άστα λα Βικτόρια Σιέμπρε» (Hasta la Victoria Siempre) λέξη προς λέξη σημαίνει «μέχρι την Νίκη για Πάντα».

Εδώ ο Tour Leader θα σας διηγηθεί την Ιστορία του Che Guevara, μια όμορφη ιστορία, που ξεκινά από τα παιδικά χρόνια του μεγάλου επαναστάτη και πραγματικά λίγοι, ακομα και Κουβανοί ή ξεναγοί, γνωρίζουν. Επίσης θα σας δείξει πώς οι Κουμουνιστές – Σύντροφοι, αποδίδουν φόρο τιμής (πώς χαιρετούν) τον Che. Και τέλος, θα «ξεκλειδώσει» για εσάς το «μυστικό» του ονόματος Che. Το πώς και ποιός, αλλά και το γιατί του έδωσαν το συγκεκριμένο προσωνύμιο.

Μέσα από μιας εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή  θα φτάσουμε στην Τρινιδάδ, την πόλη του «Λευκού Χρυσού» με τους 2.000 μύλους ζαχαροκάλαμου, ορμητήριο του Κορτές και του Τσε, μία πόλη με παραδοσιακούς πλακόστρωτους δρόμους και χρωματιστά σπίτια-φρούρια. Η πιο παλιά πόλη της Κούβας χτίστηκε το 1514 από τους Ισπανούς και είναι ένας τόπος γεμάτος μυστικά. Ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης- μνημείο ανθρώπινης κληρονομίας προστατευόμενη από την UNESCO (1988) στα μουσεία της, που στεγάζονται σε παλιά αρχοντικά. Συγκεκριμένα, θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο και την κεντρική πλατεία Πλάζα Μαγιόρ (Plaza Mayor). Η συνέχεια θα μας φέρει στο Μουσείο Ρομάντικο (Museo Romantico), στο Παλασιο Μπρουνετ (Palacio Brounet) και το Λα Κατσάντσαρα (La Canchanchara), ένα γραφικό τοπικό καφέ στο οποίο θα δοκιμάσουμε το ίδιο το ποτό που έπιναν οι σκλάβοι μετά το τέλος της εργασίας τους στα χωράφια: ρούμι, χυμός λεμονιού, μελί και πάγος σε ένα δροσιστικό κοκτέιλ…

Για το τέλος, ξεκούραση σε ένα από τα καλυτέρα casa particular (ξενοδοχείο) που έχουμε κλείσει για εσάς.

Την επόμενη ημέρα μπορείτε να επισκεφτείτε (προαιρετικά) τους καταρράκτες της Τρινιδαδ, η εναλλακτικά την πανέμορφη παραλία της με τα γαλαζοπράσινα νερά.

TRINIDAD - CIENFUEGOS - PENINSULA DE ZAPATA - CARDENAS - VARADERO

ΗΜΕΡΑ  8

Μετά το πρωινό σας, θα σας παραλάβει ο Tour Leader με το αυτοκίνητο από την casa particular (ξενοδοχείο). Στην συνέχεια ξεκινάμε για το Σιενφουέγος (Cienfuegos), ή αλλιώς το επονομαζόμενο κατά την αποικιακή περίοδο «Μαργαριτάρι του Νότου». Η πόλη είναι χτισμένη το 1819 και αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Κούβας.

Μια επίσκεψη στο κεντρικό Πάρκο και Πλατεία Χοσέ Μαρτί (Parque y Plaza Hose Marti) θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε μερικά από τα υπέροχα κτήρια που το συνιστούν, όπως το Θέατρο Τόμας Τέρρι (Teatro Tomas Terry), το άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, το Δημαρχείο της Πόλης, το Παλάσιο Φερέρ (Palacio Ferer) και επίσης, σε κοντινή απόσταση, την κεντρική λεωφόρο  Πασέο δελ Πράδο (Paseo del Prado).

Τέλος, στο νότιο άκρο του κόλπου, στην Πούντα Γκόρδα (Punta Gorda), θα δούμε το εκπληκτικό Παλάσιο Δε Βάγε (Palacio de Valle), ένα διώροφο κτήριο γοτθικής, ρομαντικής, ενετικής και νεομαυριτανικής αρχιτεκτονικής με ιστορία 100 και πλέον ετών, χτισμένο το 1913.

Αφήνοντας πίσω μας το Cienfuegos, θα ταξιδέψουμε ΒΔ προς το Βαραδέρο (Varadero), μέσω της Καρδένας (Cardenas), της πόλης με τα περισσότερα ποδήλατα στην Κούβα.

Πρώτη στάση η Χερσόνησος Ζαπάτα (Peninsula de Zapata) και το Γκουάμα (Guama). Εκεί  θα επισκεφτούμε τη Φάρμα των Κροκόδειλων (Criadero de los Cocodrilos) στην είσοδο των καναλιών Λα Μπόκα (La Boca), που θα μας οδηγήσει στη Λίμνη του Θησαυρού (Laguna del Tesoro). Εδώ περίπου 100.000 ζώα ζουν σε περιφραγμένες λίμνες ανάλογα με το μέγεθος, την ηλικία και το είδος τους. Για τους λάτρεις της περιπέτειας μια φωτογράφηση με έναν μικρό κροκόδειλο στην αγκαλιά ή στους ώμους (είναι απόλυτα ασφαλής), θα χαρίσει μια μοναδική ανάμνηση.

Ακολούθως, θα κάνουμε μια μικρή κρουαζιέρα σε πολύ κοντινή απόσταση. Θα επιβιβαστούμε σε ταχύπλοα σκάφη και θα επισκεφτούμε τη Λίμνη του Θησαυρού (Laguna del Tesoro) στο Γκουάμα (Guama).

Κατά την άφιξή μας στο κεντρικό νησί της λίμνης θα συναντήσουμε μια αυθεντική αναπαράσταση ενός χωριού αυτοχθόνων Ινδιανων Ταινο (Taino). Εμπρός στα μάτια μας θα ξεδιπλωθούν στιγμές της καθημερινότητας της φυλής μέσα από τα 32 αγάλματα που κοσμούν το νησί. Μια ομάδα ανθρώπων αναπαριστούν τους Ινδιάνους και σας καλωσορίζουν, προσκαλώντας σας με ήχους που βγαίνουν από το φύσημα ενός γιγάντιου κοχυλιού να περάσετε μέσα από την κεντρική καλύβα του χωριού (Caney), χορεύοντας και τραγουδώντας γύρω σας και βάφοντας με δυο γραμμές από άργιλο τα πρόσωπά σας. Εδώ, μπορείτε να δοκιμάσετε κρέας κροκοδείλου το οποίο σερβίρεται ψητό, με κομμάτια από διάφορα φρούτα και ψωμί. Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να ταΐσει με ψωμί τα τεράστια γατόψαρα που βρίσκονται στην λιμνοθάλασσα.

Φτάνοντας στο Varadero θα κατευθυνθούμε για δυο διανυκτερεύσεις σε casa particular (ξενοδοχείο).

VARADERO - HABANA

ΗΜΕΡΑ 9

«Η Γαλάζια Παραλία», η πιο όμορφη της Καραϊβικής σας περιμένει. Το τουριστικό θέρετρο στην ΒΑ πλευρά της Κούβας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ (καταδύσεις, υποθαλάσσιο ψάρεμα και ιστιοπλοΐα). Μετά το πρωινό σας, η ημέρα αρχίζει είτε με την προαιρετική εκδρομή, ή εναλλακτικά μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο στην ομορφότερη παραλία της Κουβάς. Διάφορες δραστηριότητες, προαιρετικά, όπως η ενοικίαση σκούτερ ή αυτοκίνητου, βόλτα με υδροπλάνο, ενοικίαση τζετ σκι, ψάρεμα με σκάφος αναψυχής, επίσκεψη στο σόου με τα δελφίνια και τον ζωολογικό κήπο -βρίσκονται μέσα στο Varadero-, επίσκεψη στο χωριό και το τοπικό παζάρι, κ.τ.λ., είναι διαθέσιμες.

HABANA

ΗΜΕΡΑ 10

Μέχρι και το απόγευμα, διαθέτετε άφθονο χρόνο για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε.

Στις 17:00 θα σας παραλάβει ο Tour Leader με το αυτοκίνητο, με προορισμό την Αβάνα, όπου και θα διαμείνετε το τελευταίο βράδυ.

HABANA - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΗΜΕΡΑ 11

Τελευταία ημέρα στην Κούβα. Απολαύστε λίγες ώρες ύπνο παραπάνω, ετοιμάστε με την ησυχία της αποσκευές σας, κάντε τα τελευταία ψώνια σας και μια σύντομη βόλτα εάν σας περισσεύει χρόνος.

Ο Tour Leader θα είναι στην ώρα του με το αυτοκίνητο, ώστε να σας παραλάβει με προορισμό το αεροδρόμιο, από το οποίο θα αναχωρήσετε. Η φροντίδα μας, αφού έχουν τακτοποιηθεί τσεκ άουτ και αποσκευές, φτάνει μέχρι και λίγο πριν περάσετε στην κεντρική αίθουσα των αναχωρήσεων. Όπως λοιπόν σας το υποσχεθήκαμε, από την άφιξη σας μέχρι την αναχώρηση… μαζί! Με αξιοπιστία, συνέπεια και φροντίδα

Διακοπές …στην Κούβα.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Πακέτα διακοπών για Κούβα | 8 ημέρεςΠακέτα διακοπών για Κούβα | 15 ημέρες